احیای مسیر فرود آبشار پیران پس از زمین لرزه سنگنین دوسال پیش در سرپل ذهاب توسط گروه سنگ نوردان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

برنامه بعدی با عنایت به وضعیت آب هوای تثبیت شده متعاقباً اطلاع رسانی می گردد.
با سلام
 خلاصه ای از گزارش فعالیت  سنگ نوردی این هفته گروه کوهنوردی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
بدنبال هماهنگی صورت گرفته داوطلبین گروه کوهنوردی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به اسامی آقایان سیامک پُردلی ،نادر منتظریانی،محمد داهیم ،خلیل عسکری ،مجید لرستانی ،حسین داعی ،مجتبی صفدری ، قربانعلی صیدی وحسین پردلی همچنین خانم ها ثریا شهبازی ،دکتر مرضیه جوکار و کوثر عسگری در صبح روز جمعه تاریخ 1398/09/08 از ساختمان ستاد بوسیله مینی بوس دانشگاه به سمت روستای پیران –شهرستان سرپل ذهاب حرکت نمودند درانتهای روستای پیران از مسیر لوله به سمت منبع آب حرکت نمودند و  سپس به بلندای آبشار پیران (روبروی روستای ژالگه) رسیدند.از آنجایی که زلزله ویران گر دوسال پیش منجربه حرکت سنگ های عظیم ورانش برخی از صخره ها   شده بود  و تخریبی فراوانی را علی الخصوص در این منطقه ایجاد کرده بود  مناظر دهشتناکی را بوجود آورده است بطوری که  از آن ناحیه می توان شدت تخریب را به وضوح مشاهده نمود . علی ایحال با نصب بولت صفحه برای حمایت اولین نقطقه فرود ، نسبت به تعویض اولین کارگاه اقدام گردید.خاطر نشان سازم فرود ضلع غربی آبشار پیران شامل چهار مرحله می باشد.که سه فرود اول در یک راستا قرار گرفته است و ارتفاع آنها  به ترتیب 26 ،46  و48 متر می باشد  - در انتهای 48 متری فرود سومی کارگاه تگ حلقه ای قدیمی وجود دارد که با فرود یک طول طناب وارد آب به عمق حداقل یک متری می شود لازم به ذکر است قبل از حادثه زمین لرزه انتهای فرود چهارم به مرز بین خشکی و آب انتهای آبشار  منتهی می گردید.تغییری که گروه کوهنوردی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ایجاد نمود توانست با تراوس 50 متری از پله ی کارگاه تک حلقه ای مذکور کار گاهی  تک حلقه ای جدیدی ایجاد نماید که با فرود 26 متری به انتهای آبشار (روی خشکی ) دسترسی یاید.که ان شاءالله  چنین حرکتی بتواند انگیزه ی فرود سنگ نوردان را به این آبشار (پس از زمین لرزه) ایجاد نماید.و توصیه آین گروه این است گروه ها ی سنک نوردی جهت فرود در این منطقه حداقل باید دارای دو رشته طناب 50 متری سالم و ایمن باشند .
در نهایت با توکل به خداوند منان حوالی ساعت هفت غروب برنامه بدون مشکلی در ساختمان ستاد دانشگاه خانمه یافت . والسلام